Νέες κινητοποιήσεις την Τετάρτη 13/12 για την ανάκληση των απολύσεων – συνδικαλιστικών διώξεων στην PeopleCert στα γραφεία της εταιρείας και στο υπουργείο Εργασίας

Το Σάββατο 9 Δεκέμβρη, στα γραφεία του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αλληλεγγύης στους απολυμένους συναδέλφους μας στην PeopleCert. Στην πράξη, σε όλη τη διάρκεια της μέρα, πλήθος συναδέλφων ήρθαν, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους, ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις, συζητήσαμε όλοι μαζί για την κατάσταση στην εταιρεία και έγιναν καταγγελίες για σειρά σοβαρών ζητημάτων.

Πολλοί συνάδελφοι ρώτησαν τι μπορούν να κάνουν, ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες, είχαν ερωτήσεις και απορίες, για πολλά θέματα. Σε πολλά ζητήματα υπάρχει άγνοια ως προς το τι δικαιούμαστε και πως να το διεκδικήσουμε. Αρκετά τμήματα ζήτησαν καλύτερη επαφή και παρουσία του σωματείου. Όλοι έθεσαν το ζήτημα πως να παλέψουμε για το θέμα των παγωμένων μισθών και πως θα κερδίσουμε αυξήσεις! Μετά από πλούσια, συλλογική συζήτηση συμφωνήσαμε στα παρακάτω:

ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΠΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ!

Η εταιρεία, απολύοντας 5 συναδέλφους μας την 1η Δεκέμβρη, στόχευε να μας τρομοκρατήσει και να επιβάλλει σιωπητήριο ενόψει μιας νέας πιο σκληρής επίθεσης. Η μαζική, μαχητική, συλλογική μας αντίδραση και αλληλεγγύη, η συσπείρωση μας στο σωματείο μας ΤΡΟΜΑΞΕ την εταιρεία. Αυτή ήταν μια πρώτη σημαντική νίκη!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ! Ίσως για πρώτη φορά στο διάστημα που βρισκόμαστε στην εταιρεία, σπάσαμε την απομόνωση που μας επιβάλλουν. Δεν έμεινε ο καθένας μόνος του, αλλά μαζί, συλλογικά και οργανωμένα, είδαμε ένα μέρος της δύναμης της οργανωμένης, συλλογικής πάλης και της αλληλεγγύης! Δεκάδες συνδικάτα από όλη την Ελλάδα και εκατοντάδες συνάδελφοι μας εξέφρασαν την στήριξη και αλληλεγγύης τους. Είδαμε να γίνετε πράξη το ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ! Τα «business needs» που επικαλέστηκε η εταιρεία για τις απολύσεις, αποδείχτηκαν ψέμα, τόσο από την ίδια παραδοχή της εταιρίας που πανικοβλημένη μπροστά στην κατακραυγή δέχτηκε να συζητήσει την ανάκληση των απολύσεων, όσο και στις συναντήσεις με το σωματείο και στις συνεχείς αντιφάσεις που έπεφταν οι εκπρόσωποι της εταιρίας προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ταυτόχρονα, οι συνάδελφοι μας υποχρεούνται να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε από τις απολύσεις και καλούνται να δουλέψουν εξαήμερα και υπερωρίες.

STOP ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ! Το Σωματείο κατήγγειλε την εργοδοσία για αξιοποίηση της τηλεργασίας από την εταιρεία με τρόπο εκδικητικό απέναντι στους εργαζόμενους. Η εταιρία επέβαλλε τηλεργασία στο σύνολο των εργαζομένων τις μέρες των εκλογών του Σωματείου στον χώρο και των κινητοποιήσεων. Η μαζική ενημέρωση των εργαζομένων με κάθε πρόσφορο τρόπο δεν επέτρεψε τα σχέδια της εταιρείας. Ταυτόχρονα οι καταγγελίες του Σωματείου για επιβολή τηλεργασίας, χωρίς συναίνεση των εργαζομένων, καθώς και σειρά παρατυπιών στους χώρους εργασίας της εταιρίας, ανάγκασαν την εταιρία να ανακαλέσει την Τηλεργασία από τις 11 Δεκέμβρη.

Είμαστε πιο έμπειροι, πιο δυνατοί, είμαστε περισσότεροι και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας, την Παρασκευή 8/12, και σε νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το Σωματείο, η εργοδοσία αρνήθηκε να ανακαλέσει τις απολύσεις-συνδικαλιστικές διώξεις. Μέτρησαν τα κέρδη τους και θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Εμείς τους ξεκαθαρίσαμε:

Θα πληρώσουν ακριβά για κάθε εργαζόμενο που τρομοκρατούν, που απολύουν και πετάνε στην ανεργία!

Δεν σταματάμε αν δεν παρθούν πίσω οι απολύσεις – συνδικαλιστικές διώξεις!

Συμβάσεις αορίστου για όλους, βάζοντας τέλος στην ανακύκλωση της ανεργίας!

Αυξήσεις στους μισθούς!

Τέλος στην «υποχρεωτική» τηλεργασία!

Το Σωματείο μαζί με τους απολυμένους ήδη κατέθεσαν επίσημη καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για ανάκληση των απολύσεων-συνδικαλιστικών διώξεων!

Το Σωματείο επίσης θα καταθέσει καταγγελία για την παράτυπη χρήση τηλεργασίας από την εταιρεία, τόσο εκδικητικά απέναντι στους εργαζόμενους όσο και ενάντια στο συνδικάτο! Στο site του Σωματείου θα αναρτηθούν αναλυτικές οδηγίες για το θέμα της τηλεργασίας και το δικαίωμα της αποσύνδεσης για καλύτερη ενημέρωση όλων των συναδέλφων.

Αυτοί τα λένε με τον Ερντογάν και νομίζουν ότι είναι Σουλτάνοι!

Όμως εμείς είμαστε οι πολλοί και εμείς παράγουμε τα κέρδη τους! Εμείς έχουμε την δύναμη!

Συνεχίζουμε!

Την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη

  • Στις 9:30πμ, συμμετέχουμε στη νέα κινητοποίηση-συγκέντρωση στην πλ. Κοραή, μπροστά στην PeopleCert για την ανάκληση των απολύσεων
  • Στις 11:00πμ, σε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας

Την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη:

  • Oι συνάδελφοι στην PeopleCert κατεβαίνουμε με το δικό μας μπλοκ οργανωμένα και μαζικά στο συλλαλητήριο των συνδικάτων για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια, στις 19:00, στο Σύνταγμα, με σημείο συνάντησης στις 18:30 στο Μεγάλη Βρετάνια
  • Μετά οργανώνουμε το πρώτο Xmas Party Αλληλεγγύης για τους συναδέλφους στην PeopleCert!

Καλούμε τους συναδέλφους που ακόμη δεν έχουν κάνει το βήμα, να έρθουν σε επαφή μαζί μας και με το σωματείο!

Η PeopleCert φοβάται τη δύναμή μας, τον αγώνα μας, το συντονισμό της δράσης μας! Κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα!