Δημόσια παραδοχή από την PEOPLECERT για τις συνδικαλιστικές διώξεις! Σχεδιάζουν σύγχρονη γαλέρα με 10ωρα, 6ημερα!

Την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποίησε μαχητική κινητοποίηση στην εταιρεία PEOPLECERT διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων-συνδικαλιστικών διώξεων και ως στήριξη και αλληλεγγύη των εργαζομένων της πολυεθνικής.

Η κινητοποίηση είχε την θερμή στήριξη των ίδιων των εργαζομένων της εταιρίας αλλά και συναδέλφων της περιοχής, εξέλιξη που δίνει δύναμη για την συνέχεια και την κλιμάκωση του αγώνα.

Ακολούθησε παρέμβαση του Σωματείου στο Υπουργείο Εργασίας και συνάντηση με την ηγεσία του όπου έγινε επίσημη καταγγελία των αντεργατικών πρακτικών της PEOPLECERT.

Το Σωματείο μας κατήγγειλε και στην ηγεσία του Υπουργείου σειρά πολύ σοβαρών ζητημάτων που έχουν προκύψει μεταξύ των οποίων και επιστολή της πολυεθνικής PEOPLECERT προς τους εργαζόμενους της όπου τους ενημερώνει (ή τους απειλεί;) ότι εν γνώσει της η εταιρεία απέλυσε εργαζόμενους με συνδικαλιστική δράση.

Σε αυτές τις συνθήκες η εταιρεία με τα πολλά «βραβεία» ήρθε να προτείνει «εθελοντική» διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Δηλαδή 10ωρη δουλειά, χωρίς υπερωριακή αμοιβή αλλά δήθεν ρεπό για να μαζεύουμε ελιές, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με το νόμο Χατζηδάκη! Μάλιστα η εταιρεία αποφεύγει να αναφέρει εγγράφως αυτόν το σχεδιασμό στους εργαζόμενους (όπως αντίστοιχα έκανε με την τηλεργασία)!

Η δημόσια παραδοχή συνδικαλιστικών διώξεων και εκδικητικών, τρομοκρατικών απολύσεων αποδεικνύει την ασυδοσία μιας εργοδοσίας που θέλει να εμποδίσει με κάθε τρόπο την συλλογική οργάνωση και αντίδραση των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους ενάντια στους σχεδιασμούς για 10ωρη δουλειά!

Την ίδια ώρα μάλιστα η εταιρεία αυτογελοιοποιείται παρουσιάζοντας την αύξηση του κατώτατου μισθού που έγινε πέρυσι πανελλαδικά σε όλους τους εργαζόμενους με τον εξής απίστευτο τρόπο «Πάνω από το 65% των ανθρώπων μας έλαβε αναπροσαρμογή στον μισθό του, με σημαντικότερες τις αυξήσεις στους πιο χαμηλόμισθους.»

Η PEOPLECERT μάλιστα επιχειρώντας να κλιμακώσει την τρομοκρατία ώστε να επιβάλλει συνθήκες γαλέρας, μετά τις απολύσεις, προχώρησε στην πρόσληψη δεκάδων σεκιούριτι με μοναδικό σκοπό την εμπόδιση της επαφής των εργαζομένων με το σωματείο.

Όχι Στη Τζάμπα Εργασία! Δεν Είμαστε Σκλάβοι!

STOP στα 10ωρα-6ημερα!

Κανείς εργαζόμενος να μην υποκύψει στον εκβιασμό!

Για οποιαδήποτε αλλαγή ωραρίου, συνθηκών εργασίας κτλ ο εργαζόμενος να ζητά γραπτή ενημέρωση από την εταιρεία!

(Αν τολμάνε να στείλουν email που να γράφει ξεκάθαρα τι απαιτούν και όχι δήθεν ότι οι εργαζόμενοι εθελοντικά ζητάνε να μην έχουν ζωή για να δουλεύουν 10ωρα, 6ημερα)

ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!

ΟΧΙ στα 10ωρα! ΤΩΡΑ 8ωρο-5ημερο με Αυξήσεις στους Μισθούς!

Απέναντι στους σχεδιασμούς και τις απαράδεκτες πρακτικές οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας ήδη έδωσαν τις πρώτες ηχηρές απαντήσεις!

Με αποφασιστικότητα και πολυμορφία στήριξαν την κινητοποίηση του σωματείου, κατέβηκαν στην είσοδο της εταιρείας μαζί με τους συναδέλφους τους, βρέθηκαν στο υπουργείο.

Στις προσπάθειες της εταιρείας να εμποδίσει την παρουσία του σωματείου, οι εργαζόμενοι της εταιρείας μπροστά στους σεκιούριτι με υψωμένες γροθιές και με χαμόγελα, μαζικά έπαιρναν τις ανακοινώσεις του σωματείου για να μοιράσουν και οι ίδιοι και μέσα στο κτίριο!

Η πίεση και η δράση του σωματείου, ανάγκασαν την εταιρεία να αναστείλει την εκδικητική χρήση της Τηλεργασίας και να μεταφέρει την πλειοψηφία των εργαζομένων στο φυσικό τους χώρο εργασίας.

 

Όλα αυτά μας δίνουν δύναμη για την συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα!

Συλλογικά και οργανωμένα να βάλουμε εμπόδια στους σχεδιασμούς τους!

Για Ανάκληση των Απολύσεων-Αυξήσεις στους Μισθούς

Συμβάσεις Αορίστου για Όλους-Ανθρώπινα προγράμματα!

 

Συμμετέχουμε Μαζικά στο Μεγάλο Συλλαλητήριο των συνδικάτων της Αθήνας την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, 19:00 στο Σύνταγμα

Σημείο Συνάντησης Εργαζομένων PeopleCert

18:30 Μεγάλη Βρετάνια

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!