Την Τετάρτη 1η Μάη Απεργούμε!

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην απεργία της Πρωτομαγιάς, την Τετάρτη 1η Μαΐου

Απεργιακή Συγκέντρωση, 10:30πμ, στο Σύνταγμα (προσυγκέντρωση 9:30 Πλ. Κάνιγγος)

H 1η Μάη είναι ημέρα απεργίας, ημέρα αγώνα και διεκδίκησης, σηματοδοτεί τον αγώνα μας απέναντι στους εκμεταλλευτές μας, για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων ζωής και δουλειάς, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Σήμερα, 138 χρόνια από την Πρωτομαγιά του 1886, όταν οι εργάτες του Σικάγο κατέκτησαν το 8ωρο, έχουμε να αναμετρηθούμε με τις οδηγίες της ΕΕ που γίνονται νόμοι από τις κυβερνήσεις, τα 13ωρα, την κατάργηση του 5ήμερου, τη «διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου» και όλα εκείνα τα εργαλεία που κάνουν κανονικότητα τον εργασιακό μεσαίωνα.

Αναγκαζόμαστε να ζούμε με μισθούς μειωμένους κατά 25% σε σχέση με το 2010, με την ακρίβεια στα ύψη, να έχει κάνει βασικά αγαθά επιβίωσης απλησίαστα, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι καταγράφουν κέρδη ρεκόρ.

Οι εξελίξεις σε σειρά εργασιακών χώρων δείχνουν ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με τις ζωές μας. Στις ΜΚΟ, ενάντια στην απληρωσιά, τις απολύσεις, την ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Στα τηλεφωνικά κέντρα, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, τις απολύσεις, τους μισθούς πείνας, την πίεση και την τρομοκρατία για να πιαστούν οι στόχοι, την εντατικοποίηση της δουλειάς.

Συνεχίζουμε παίρνοντας τη σκυτάλη από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη. Μαζί με χιλιάδες συναδέλφους από άλλους κλάδους δώσαμε το μήνυμα ότι απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τη ζωή μας!

Πιο αποφασιστικά το επόμενο διάστημα διεκδικούμε:

• Καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων.

• Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

• Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

• Μέτρα προστασίας και ανακούφισης από τον τεράστιο φόρτο εργασίας.

• Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία.

• Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.

• Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Κανένα βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας, με αγωνιστική αισιοδοξία συνεχίζουμε στο δρόμο των εργατών του Σικάγου.

Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην απεργία της Πρωτομαγιάς, την Τετάρτη 1η Μαΐου

Απεργιακή Συγκέντρωση, 10:30πμ, στο Σύνταγμα (προσυγκέντρωση 9:30 Πλ. Κάνιγγος)

 

 

 

Attachments