Παρέμβαση στη ΜΚΟ ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ για τη μη ανανέωση σύμβασης εγκύου συναδέλφισσας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 26/4, παρέμβαση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ ΜετάΔΡΑΣΗ.

Αφορμή ήταν η καταγγελία συναδέλφισσας μας ότι η σύμβαση της δεν θα ανανεωθεί λόγω της εγκυμοσύνης της, παραμονή μάλιστα της υποχρεωτικής αδείας πριν από τον τοκετό.

Παρά τις απειλές για παρέμβαση της αστυνομίας και την προσχηματική άρνηση της διοίκησης να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία του σωματείου, επικαλούμενη ότι δεν υπήρχε κανονισμένο ραντεβού, πραγματοποιήθηκε περιοδεία και ενημέρωση των συναδέλφων στο χώρο για την απόλυση, τις εξελίξεις στις ΜΚΟ, την προετοιμασία της απεργίας της 1ης Μαη.

Είναι ένα ακόμα επεισόδιο που αποκαλύπτει ότι πίσω από το “φιλανθρωπικό”, “κοινωφελές” και “κοινωνικά ευαίσθητο” προσωπείο, που καλλιεργούν και διαφημίζουν για το εαυτό τους οι ΜΚΟ, κρύβεται ένας ακόμη τυπικός εργοδότης που δεν διστάζει να αφήνει για μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους, να απολύει και να απειλεί.

Όλα τα παραπάνω με τις πλάτες και τις ευλογίες της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που έχουν αναθέσει με εργολαβίες εκατομμυρίων ευαίσθητους τομείς της κοινωνικής πολιτικής και του προσφυγικού στις διάφορες ΜΚΟ.

Δεν το βάζουμε κάτω! Δεν τρομοκρατούμαστε!

Σε μια εποχή που τα δικαιώματα όλων μας, ιδιαίτερα όμως της εργαζόμενης μητέρας και των γυναικών συνολικά, πλήττονται όλο και περισσότερο, υψώνουμε τείχος αλληλεγγύης, οργανωμένης και συλλογικής απάντησης!

Αναδεικνύεται η ανάγκη για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να προστατεύει τα δικαιώματα μας, με ένα από τα πιο κύρια να είναι η προστασία της μητρότητας.

Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας!

Δίνουμε συνέχεια στις μεγάλες απεργίες στις 28 Φλεβάρη και 17 Απρίλη!

Συμμετέχουμε στη απεργία της 1ης Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στις 10.30πμ ,στο Σύνταγμα.

Απαιτούμε:

§ Να μην απολυθεί η συναδέλφισσα μας. Να ανανεωθεί άμεσα η σύμβαση της και να επιστρέψει κανονικά στην εργασία της μετά το πέρας της άδειας μητρότητας

Διεκδικούμε:

§ Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου

§ Καταβολή όλων δεδουλευμένων και καμιά άλλη καθυστέρηση στην μισθοδοσία

§ Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες μας

§ Στελέχωση όλων των δομών με το απαραίτητο προσωπικό

§ Δομές δημόσιες στην ευθύνη του κράτους. Να φύγουν οι εργολάβοι ΜΚΟ.

Βγαίνουμε μπροστά για να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες δουλειάς για εμάς, αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για πρόσφυγες και μετανάστες.