Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΜΚΟ: Να καταβληθούν άμεσα οι μισθοί των συναδέλφων στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ

   Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και η Επιτροπή Αγώνα στις ΜΚΟ στηρίζουμε τους απλήρωτους συνάδελφους στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, στο πρόγραμμα ESTIA, που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής τριών μηνών δεδουλευμένων.

Πανελλαδικά, αυτή τη στιγμή, εκατοντάδες συνάδελφοι σε δεκάδες προγράμματα παραμένουν για μήνες απλήρωτοι. Τα προγράμματα χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και υλοποιούνται από δεκάδες ΜΚΟ, που σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους εξακολουθούν να παίζουν τα παιχνίδια τους στις πλάτες εργαζόμενων και των προσφύγων.

Κάνουν τους συναδέλφους μπαλάκι από την ΜΚΟ στο Υπουργείο σαν να είναι πρόβλημα του εργαζόμενου πως θα εξασφαλίσει ο εργοδότης λεφτά για να τον πληρώσει! Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι καθημερινά να πηγαίνουν στη δουλειά τους όταν η εργοδοσία αδιαφορεί για το εάν έχουν χρήματα ακόμα και για εισιτήρια. Οι ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την κατάσταση που έχουν διαμορφώσει συνολικά στη διαχείριση του προσφυγικού, δεν μπορεί να είναι άλλοθι για να κρύβονται οι ευθύνες της εργοδοσίας.

Καθημερινά, γινόμαστε αποδέκτες αναφορών από συναδέλφους ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον ούτε στα στοιχειώδη, με πολλούς από αυτούς να κινδυνεύουν να τους κόψουν το ρεύμα ή να αδυνατούν να αγοράσουν ακόμα και φαγητό.                            

Εργοδοσία και κυβέρνηση θα μας βρουν μπροστά τους! Η μόνη διέξοδος είναι η πάλη μέσα από το σωματείο μας για καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Ο οργανωμένος αγώνας είναι αυτό που τους φοβίζει!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απευθυνθούν στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και την Επιτροπή Αγώνα στις ΜΚΟ για οποιαδήποτε υλική βοήθεια χρειαστούν. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Καμία καθυστέρηση στη καταβολή των μισθών.
  • Συμβάσεις αορίστου χρόνου. Να μπει τέλος στο αίσχος των μηνιαίων, δίμηνων και τρίμηνων συμβάσεων.
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε απλήρωτους εργαζόμενους!