Για την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στην ΑΣΟΕΕ

O Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στην ΑΣΟΕΕ. Η κυβέρνηση εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό, στήνοντας μάλιστα χολιγουντιανού τύπου εφόδους, στοχεύοντας ουσιαστικά στην προώθηση της «πανεπιστημιακής αστυνομίας», την οποία έχει βάλει στον πάγο ο αγώνας του φοιτητικού κινήματος.

Τα όσα καταδικαστέα γεγονότα συμβαίνουν μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, δεν έχουν καμία σχέση με την συντριπτική πλειονότητα των φοιτητών, αξιοποιούνται όμως και είναι βολικά για την κυβέρνηση ώστε να επιταχύνει τον αντιδραστικό νόμο – πλαίσιο που βάζει στο στόχαστρο τις μορφωτικές ανάγκες των φοιτητών, τις διεκδικήσεις τους.

Η ατμοσφαιρα σαπίλας και παρακμής, με την ενδεχόμενη εμπλοκή καθηγητή σε μίζες, τοκογλυφίες και άλλα ποινικά αδικήματα, είναι αποτέλεσμα της σύψης του συστήματος, της εμπορευματοποίησης της παιδείας και της επιχειρηματικής δράσης μέσα σε σχολεία και σχολές .

Στεκόμαστε στο πλευρό των παιδιών μας, στους χιλιάδες συναδέλφους εργαζόμενους – φοιτητές για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, για πανεπιστήμια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, με ολόπλευρη μόρφωση χωρίς επιχειρηματίες, χωρίς αστυνομοκρατία.