Συμπαράσταση στον απεργιακό αγώνα των συναδέλφων στην COSCO! Ανταποκρινόµαστε στο κάλεσµα του σωµατείου ΕΝΕ∆ΕΠ για οικονοµική ενίσχυση προκειµένου να µπορούν να συνεχίσουν τον αγώνα τους!

O Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας εκφράζει  την αλληλλεγύη του στον απεργιακό αγώνα, που µε θάρρος, δύναµη και πίστη συνεχίζουν να δίνουν οι εργάτες στην COSCO, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτηµάτων τους!

To νέο εργοδοτικό έγκληµα στην COSCO, µε έναν ακόµα εργάτη να σακατεύεται στον αγώνα για το µεροκάµατο, αποδεικνύει για ακόµα µια φορά πως δεν υπολογίζουν ούτε τις ζωές µας µπροστά στα κέρδη τους! Είµαστε στο πλευρό των λιμενεργατών για να µην θρηνήσει η τάξη µας άλλους νεκρούς και σακατεµένους!

Η οργή και η αγανάκτηση όταν µετατραπούν σε οργανωµένη διεκδίκηση γίνονται δύναµη για νέες κατακτήσεις! Αυτό το µήνυµα µας έστειλαν οι εργάτες του Σικάγο την 1η Μαη του 1886 και έχουµε χρέος να το εκπληρώσουµε σήµερα σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς! Αυτόν τον αγώνα συνεχίζουν σήµερα και οι εργάτες στο λιµάνι!

Είναι σύγχρονο και προοδευτικό σήµερα το 2022 να µπορούµε όλοι να επιστρέφουµε από την δουλειά µας ασφαλείς στα σπίτια µας. Είναι αναγκαία τα µέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς. Η δουλειά µε δικαιώµατα, ο µισθός µας να αρκεί για να καλύπτει τις σύγχρονές ανάγκες της οικογένειας και των παιδιών µας.

Ανταποκρινόµαστε στο κάλεσµα του σωµατείου ΕΝΕ∆ΕΠ για οικονοµική ενίσχυση προκειµένου να µπορούν να συνεχίσουν τον αγώνα τους!

Κυβέρνηση και εργοδοσία όχι μόνο δεν ικανοποιούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για προστασία της ζωής και της υγείας τους, με υπογραφή ΣΣΕ, με όρους που θα ζουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους με αξιοπρέπεια, αλλά, αντίθετα, σέρνουν το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ στα δικαστήρια σε κάθε διεκδίκηση, στέλνοντας δυνάμεις καταστολής, προστατεύοντας την πολυεθνική να συνεχίζει απρόσκοπτα το σακάτεμα των εργατών.

Καλούµε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να συµβάλει, είτε καταθέτοντας στον τραπεζικό λογαριασµό ΙΒΑΝ:GR 5002604490000170200707357, ότι χρηµατικό ποσό έχει δυνατότητα, είτε µε συλλογή τρόφιµων µακράς διαρκείας, είδη υγιεινής, βρεφικά γάλατα και τροφές καθώς και παιχνίδια για τις οικογένειες των απεργών και τα παιδιά τους. Η συλλογή θα γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και, για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι που επιθυµούν να συµβάλλουν, στα γραφεία του σωµατείου µας, όπου στην συνέχεια θα τα παραδώσουµε στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Το Σωματείο μας αύριο, Κυριακή 1η Μάη, σε ένδειξη αλληλλεγύης στον αγώνα των συναδέλφων στην COSCO και τιμώντας το χαραχτήρα και το πνεύμα της Εργατικής Πρωτομαγίας, θα διαθέσει χρηματικό ποσό που έχει ήδη συγκεντρωθεί για την ενισχυση του απεργιακού ταμείου.

Στην απεργία της 1ης του Μάη µπορούµε και χρειάζεται να στείλουµε µαζικό µαχητικό µήνυµα µαζί µε όλους τους εργάτες της χώρας µας, όλο τον λαό! Το όπλο µας είναι η αλληλεγγύη και η πίστη στον οργανωµένο, συλλογικό αγώνα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών µας

Ψηλά τη σηµαία του αγώνα! Ο αγώνας σας είναι και δικός µας αγώνας! Ο αγώνας σας είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης!