ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ||26 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!  

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου έδωσε ένα εκκωφαντικό μήνυμα: Ο λαός, η νεολαία δεν αναβάλλουν για αργότερα την πάλη για την υγεία, τη ζωή, τα δικαιώματά τους, την πάλη ενάντια στην εμπλοκή στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Όσοι ονειρεύονται ότι θα βάλουν στο γύψο τους αγώνες του λαού, όσοι νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία να βάλουν «φίμωτρο» στο λαό, διαψεύστηκαν και θα διαψευστούν ξανά στην απεργία στις 26 Νοέμβρη. 

 Η κυβέρνηση ακόμα και τώρα, που δοκιμάζεται ο λαός μας, συνεχίζει πιστά την εγκληματική της πολιτική. Αυτή ακριβώς που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Την πολιτική που θεωρεί την Υγεία και την Πρόνοια των ευάλωτων πληθυσμών και του λαού, κόστος για το κεφάλαιο και το κράτος του.

 Ήδη από το πρώτο lockdown η Επιτροπή Εργαζομένων στις Εταιρείες Δημοσκοπήσεων έκανε επανειλημμένες παρεμβάσεις στο Υπουργείο Εργασίας, στο Υπουργείο Οικονομικών, στον ΣΕΔΕΑ και σε όλες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων στην Αθήνα. Δεκάδες συνάδελφοι απαίτησαν την ένταξή τους στους δικαιούχους λήψης του επιδόματος, από το οποίο αποκλείστηκαν οι ερευνητές που εργάζονται με τίτλο κτήσης και συμβάσεις έργου. Επίσης, ζητήθηκε από τις εταιρείες να παρέχουν τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την υποχρεωτική τηλε-εργασία. Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν τον διαθέτουν και για τον λόγο αυτό δεν εργάζονται εδώ και μήνες πλέον.

 Σε παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας τον Ιούνιο ζητήθηκε να υπογραφούν συμβάσεις εργασίας με όλους τους ερευνητές και να σταματήσει το αίσχος της εργασίας με τίτλους κτήσης και συμβάσεις έργου. Και ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου εμμέσως παραδέχτηκε ότι το αίτημα των εργαζομένων είναι δίκαιο, σήμερα ερχόμαστε στο δεύτερο lockdown, με την πλειοψηφία των ερευνητών και πάλι να βρίσκεται χωρίς δουλειά αλλά και αποκλεισμένη από το βοήθημα, λόγω των παγιωμένων αυτών σχέσεων εργασίας. Και δεδομένου ότι το διάστημα μεταξύ των lockdown ήταν ελάχιστο, ότι ούτως ή άλλως μισθό δεν παίρνουμε, καλούμαστε τώρα, εξουθενωμένοι οικονομικά και ψυχολογικά, να ζήσουμε με το τίποτα. Ακόμα και σήμερα, που βρισκόμαστε στο και πέντε, σε δεύτερο lockdown, η κυβέρνηση αρνείται να δώσει λύση στα προβλήματα μας.

Η λύση βρίσκεται στον μαζικό ταξικό ενωτικό μας αγώνα.

 Αντί η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας, των εισοδημάτων μας, βλέπει στην πανδημία μία ακόμα ευκαιρία να περάσουν μέτρα που μας γυρίζουν έναν αιώνα πίσω. Σταθερά έχουν στο μάτι το χτύπημα του 8ωρου και το ξήλωμα της Κυριακάτικης αργίας. Η αντεργατική πολιτική όλων των κυβερνήσεων έχει πάντα ως απαραίτητο συμπλήρωμα την καταστολή του εργατικού κινήματος. Εντείνεται ο αυταρχισμός, βάζουν παραπέρα εμπόδια στην απεργία, στην δράση των σωματείων. Έχουν το φόβο των εργαζόμενων, γι’ αυτό παίρνουν τα μέτρα τους.

 Βάζουμε στο στόχαστρο τον πραγματικό μας εχθρό. Αναδεικνύουμε τις ευθύνες όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων που υπηρετούν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων τσακίζοντας τις ζωές μας. Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας σε δουλειά, υγεία, ζωή.

    Όλοι στην απεργία στις 26 του Νοέμβρη!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:

• Να λάβουν όλοι οι συνάδελφοι, ανεξαρτήτως σύμβασης το βοήθημα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Να παρέχουν οι εταιρείες τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την υποχρεωτική τηλε-εργασία.

• Συμβάσεις εργασίας για όλους τους ερευνητές.

• Σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα. Καμία απώλεια εισοδήματος. Καμία απόλυση.

• Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό δωρεάν σε όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στις εγκαταστάσεις των εταιρειών. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς.

• Άμεση ενημέρωση των συναδέλφων σε περίπτωση κρούσματος.

• Τα αποτελέσματα των τεστ Covid-19 που πραγματοποιούνται από διάφορα διαγνωστικά εργαστήρια να παραδίδονται άμεσα, επίσημα και γραπτά στους ίδιους τους εργαζόμενους.

• Τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των γραφείων.

• Να δοθεί τώρα άδεια σε όλους τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη.

• Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

• Πολλαπλασιασμός των δρομολογίων στα ΜΜΜ, για να μειωθεί και η πληρότητα ανά δρομολόγιο