Με οργάνωση και αγώνα κόντρα πάμε στο χειμώνα! Γενική Συνέλευση, Κυριακή 16 Οκτώβρη, 10.30πμ. 9 Νοέμβρη, όλοι στην Απεργία!

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΗ, 10:30πμ

(Στο Μουσείο Μακρονήσου, Ασωμάτων 31, Θησείο)

Ώρα Προσέλευσης: 10:00πμ

825 ευρώ κατώτατος μισθός – Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας – 7ωρο 5ημερο 35ωρο – Πλαφόν στις τιμές καυσίμων, ρεύματος, αερίου, κατάργηση του ειδικού φόρου – Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης

Με οργάνωση και αγώνα κόντρα πάμε στο χειμώνα!

9 Νοέμβρη, όλοι στην Απεργία!

 

Για τη βαρυχειμωνιά που έρχεται δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τα επιδόματα και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης,  που δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις απώλειές μας από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια που καλπάζει. Κάνουν προσπάθεια να μας πείσουν ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, για να συμβιβαστούμε με την ιδέα, ότι αν δεν προσαρμοστούμε, θα πεθάνουμε! Ζούμε με το άγχος και την αγωνία για το πως θα βγάλουμε το μήνα. Τα κυβερνητικά στελέχη φτάνουν στο σημείο να μας ζητάνε χωρίς ντροπή να βγάλουμε το χειμώνα με κουβέρτες, προκειμένου να μην ξεπαγιάσουμε από το κρύο.

Οι αυξήσεις στην ενέργεια και συνολικά στο κόστος ζωής δεν είναι  ουρανοκατέβατες ούτε φυσικό φαινόμενο.  Έχουν ονοματεπώνυμο και λέγεται στρατηγική για τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, την οποία έχουν υπηρετήσει διαχρονικά η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, κάθε τύπου, χρώματος, πρόσημου, κυβερνήσεις συνεργασίας, αυτοδύναμες, «προοδευτικές», «συντηρητικές», τεχνοκρατών.

Την ίδια στιγμή που οι αυξήσεις των κερδών για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους φτάνουν στο 25,35%,  βλέπουμε μέρα με τη μέρα, εβδομάδα την εβδομάδα, να χειροτερεύουν οι όροι δουλειάς και διαβίωσής μαςΣτα γραφεία και τα τηλεφωνικά κέντρα, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι θα πει ανταγωνισμός και κέρδη. Τον βιώνουμε καθημερινά με την πίεση και την εντατικοποίηση να αυξάνεται συνεχώς, με ακατάστατα ωράρια ή ωράρια που διαχέονται μέσα σε ένα 24ώρο καθώς η τηλεργασία που μας καθιστά διαθέσιμους όλη μέρα – κάθε μέρα, διαλύει κάθε όριο μεταξύ προσωπικού/ οικογενειακού και εργάσιμου χρόνου. Στις δημοσκοπικές, η δουλειά με το κομμάτι και τη σύμβαση έργου χωρίς δικαιώματα και ασφάλιση είναι είναι πλέον μόνιμο καθεστώς. Στα κέντρα αισθητικής, επί 8 ώρες ορθοστασία για να βγει η δουλειά, ενώ το διάλειμμα των 15 ή 20 λεπτών φαντάζει παράδεισος. Στις αποθήκές, ασταμάτητο κουβάλημα σε άθλιες συνθήκες. Στις εταιρείες securityάστατα- ωράρια, με εξαντλητικές βάρδιες που φτάνουν και το 12ωρο και καλύπτουν θέσεις 24 ωρών βαρδιών. Στις MKO, τα ωράρια είναι λάστιχο, με έκτακτα περιστατικά, απλήρωτες βάρδιες on call με τηλέφωνα να χτυπάνε όλη μέρα, με απλήρωτες Κυριακές και βέβαια ο προσωπικός ελεύθερος χρόνος για κοινωνική ζωή και δράση είναι ανύπαρκτος.

Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!

Οι δεκάδες εστίες αντίστασης στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη επιβεβαιώνουν αυτό το σύνθημα. Αυτοί οι αγώνες, που πήγαν κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές, που κουρέλιασαν τον νόμο Χατζηδάκη, που είχαν γνώμονα μόνο το δίκιο του εργάτη και νίκησαν, είναι όπλο μας για τη συνέχεια. Να διαδώσουμε το μήνυμα της COSCO, της ΛΑΡΚΟ, της e-food, των οικοδόμων, τον περήφανό αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι στη Μαλαματίνα στη Θεσσαλονίκη. Μόνο με τέτοιους αγώνες,  μέσα από το σωματείο μας, μαζικούς, ταξικούς και  ενωτικούς, που στοχεύουν τους αληθινούς ενόχους, θα βάλουμε φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια, θα έχουμε νίκες, θα συσπειρώσουμε και άλλους στη μάχη! Σήμερα κάθε αγώνας πρέπει να γίνεται υπόθεση όλων μας, γιατί κοινά είναι τα προβλήματα και κοινός ο ένοχος.

Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι η ζωή μας θα εξαρτάται από ένα pass ή ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα ψίχουλα που μας σερβίρουν κάθε τόσο με τα vouchers. Απαιτούμε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς μας. Δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που κάποιοι εργοδότες πετάνε την ίδια στιγμή που μας είχαν κατακλέψει τα προηγούμενα χρόνια. Απαιτούμε να υπογραφούν συμβάσεις εργασίας σε κάθε επιχείρηση. Συμβάσεις με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, που να καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση. Απαιτούμε να παρθούν μέτρα για φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλους. Κανείς να μη μείνει ούτε ένα λεπτό χωρίς ρεύμα και θέρμανση μέσα στο καταχείμωνο.

Δεν έχουμε αυταπάτες! Δεν πιστεύουμε ότι η λύση στα προβλήματά μας θα έρθει από μόνη της! Δεν τσιμπάμε στις υποσχέσεις που παραπέμπουν σε λύσεις μετά τις εκλογές και στην υποτιθέμενη αλλαγή που θα επιφέρουν καλλιεργώντας την αναμονή. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΗ, 10:30πμ

(Στο Μουσείο Μακρονήσου, Ασωμάτων 31, Θησείο)

Ώρα Προσέλευσης: 10:00πμ

825 ευρώ κατώτατος μισθός – Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας – 7ωρο 5ημερο 35ωρο – Πλαφόν στις τιμές καυσίμων, ρεύματος, αερίου, κατάργηση του ειδικού φόρου – Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης

Με οργάνωση και αγώνα κόντρα πάμε στο χειμώνα!

9 Νοέμβρη, όλοι στην Απεργία!