Ανακοίνωση – καταγγελία για ICAP. 17 Απριλίου όλες και όλοι στην Απεργία!

 

17 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή Η ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ 10:30π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε της ICAP,

Η εργοδοσία της ICAP δείχνει ακόμα μία φορά το αντεργατικό της πρόσωπο. Σχεδόν καθημερινές είναι το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, για συμπεριφορές και αποφάσεις σε βάρος των συναδέλφων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προτροπή για ‘’εθελοντική’’ ομάδα που ζητήθηκε στο τεχνικό της Nova, με σκοπό όσοι δεν είναι στην βάρδια, να βρίσκονται 24/7 διαθέσιμοι και να συνδέονται από το σπίτι, για να δουλεύουν επιπλέον ώρες κι έκτη μέρα εντός εβδομάδας, κατά παράβαση της σύμβασης. Τη στιγμή που η εντατικοποίηση τις εργάσιμες ώρες όλο και αυξάνεται, ο πενιχρός μισθός αξιοποιείται ως επιχείρημα για το ότι οι επιπλέον ώρες θα αμείβονται παραπάνω από το βασικό ωρομίσθιο.

Η ICAP δηλαδή αντί να προχωρήσει σε αύξηση μισθών και στις αναγκαίες προσλήψεις, με βάση τις ανάγκες των τμημάτων, μας οδηγεί σε μεγαλύτερη εξόντωση. Την ίδια στιγμή δεν κάνει ξεκάθαρο πώς θα πληρώνονται αυτές οι υπερωρίες, στο μισθό ή με την μορφή bonus, όπως έτσι κι αλλιώς συνηθίζει να κάνει, και μάλιστα με μεγάλη καθυστέρηση.

Άλλο ένα παράδειγμα είναι ότι ενώ ακυρώθηκαν εξεταστικές κάποιον τμημάτων, λόγω των δίκαιων κινητοποιήσεων και καταλήψεων των φοιτητών ενάντια στο απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όσοι είχαν δηλώσει φοιτητικές άδειες αλλά τελικά εργάστηκαν, δεν πληρώθηκαν ποτέ.

Πάγια τακτική της ICAP είναι οι εκδικητικές αλλαγές προγράμματος και η εναλλαγή από τηλεργασία σε εργασία από την εταιρεία, σύμφωνα με τα θέλω της εργοδοσίας. Χρησιμοποιεί απειλές και τρομοκρατία, ότι «αν δεν κάνεις καλά την δουλειά σου» και «δεν φτιάξεις τα νούμερά σου» δεν θα γίνονται δεκτές οι διευκολύνσεις στο πρόγραμμα με βάση τις ανάγκες του καθένα, ενώ η τηλεργασία χρησιμοποιείται από την εταιρεία σε περιπτώσεις ασθένειας, που ζητά αντί για αναρρωτική να μπεις από σπίτι, ή ως απεργοσπαστικός μηχανισμός μπροστά στις απεργίες.

Η εργοδοσία τόλμησε ακόμα και να ζητήσει να παραιτηθούν όσοι δεν θα δεχόντουσαν να υπογράψουν αλλαγή σύμβασης από αορίστου σε ορισμένου χρόνου. Συνάδελφοι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε καμία αρνητική μεταβολή της σύμβασής μας, δεν μπορεί η ICAP να απαιτεί παραίτηση.

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ! Απευθύνσου στο σωματείο και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Παλεύουμε για ΣΣΕ και αυξήσεις στους μισθούς. Δεν συμβιβαζόμαστε με την φτώχεια και την εξαθλίωση, με μισθό που δεν μας επιτρέπει να ζήσουμε, που δεν φτάνει ούτε για τα βασικά. Να μας στερούν κάθε δυνατότητα ξεκούρασης και ελεύθερου χρόνου και να είμαστε αντιμέτωποι με άσχημες και προσβλητικές συμπεριφορές, με πιέσεις από προϊσταμένους. Να δεχόμαστε απειλές και τρομοκρατία όταν διεκδικούμε και ζητάμε τα αυτονόητα.

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική- πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη με κριτήριο τη ζωή μας, τις ζωές των οικογενειών μας και τις ανάγκες μας. Διεκδικούμε όλα όσα σήμερα έχουμε ανάγκη για να δουλεύουμε και να ζούμε όπως μας αξίζει.

Το δίκαιο κερδίζεται στον δρόμο μαζί με τους συναδέλφους μας, τους εργαζόμενους άλλων επιχειρήσεων, που ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ και των κομμάτων που την προσκυνούν. Αυτή η πολιτική που για τα κέρδη των λίγων στέκεται προσοχή και για τις δικές μας ανάγκες είναι δήμιος. Την πολιτική που εμπορευματοποιεί την Υγεία, την Παιδεία, που δίνει δισεκατομμύρια τον χρόνο σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές, εμπλέκοντας ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Δίνουμε συνέχεια στην απεργία στις 28 Φλεβάρη, την μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, σε συμμετοχή και μαζικότητα, σε συγκεντρώσεις όλης της χώρας.

Κάνουμε πράξη το σύνθημα ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή Η ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10:30π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Προσυγκέντρωση του σωματείου στις 09:30 πμ στην Πλ. Κάνιγγος