Από Κυριακή 26 Νοέμβρη έως Κυριακή 3 Δεκέμβρη ψηφίζουμε στις εκλογές του σωματείου μας

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ

ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ

ΑΠΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΩΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

Οι συνάδελφοί και οι συναδέλφισσες σε γραφεία, αποθήκες και logistics, ΜΚΟ, τηλεφωνικά κέντρα, εταιρείες Security, πιστοποίησης, Δημοσκοπήσεων, Έρευνας Αγοράς, διαφήμισης, σε κέντρα αισθητικής και ευεξίας, παίρνουμε τώρα θέση απέναντι στα μεγάλα και πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Η ακρίβεια πλέον ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια (ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα), τα απλησίαστα ενοίκια και τις δόσεις δανείων που συνεχώς αυξάνουν, τα υπέρογκα έξοδα για τροφεία, για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Οι κουτσουρεμένοι μισθοί με δυσκολία καλύπτουν τις πρώτες μέρες του μήνα. Τα διάφορα «pass και vouchers», τα «καλάθια» και οι «μειωμένες τιμές» δεν αποτελούν λύση.

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΠΛΑ!

Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 21 Σεπτέμβρη ενάντια στο νόμο Γεωργιάδη, η δύναμη του συντονισμού και της κοινής δράσης των σωματείων που έριξαν ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση, οι τεράστιες απεργιακές κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, οι μεγάλες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, εναντίωσης στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο πλευρό του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ, το συγκινητικό ρεύμα αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, δείχνουν το δρόμο.

Μαζικό και δυνατό σωματείο σημαίνει δυνατότητα διεκδίκησης από καλύτερη θέση:

  • Για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα που αφορά τους όρους που ζούμε και εργαζόμαστε. Παίρνουμε όλα όσα έχουμε ανάγκη και μας στερούν κυβερνήσεις και εργοδότες.
  • Για ουσιαστικές και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων παντού για κατοχύρωση επιδομάτων, ωραρίων. 7ωρο–5ήμερο-35ωρο για όλους, σταθερό ωράριο εργασίας και απαγόρευση των σπαστών ωραρίων, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Συμβάσεις με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες και όχι με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των επιχειρήσεων.
  • Για να μπει φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Να σταματήσει το αίσχος της απλήρωτης εργασίας, των απλήρωτων υπερωριών, αργιών, των εργολαβιών, το ξεχείλωμα των ωραρίων. Να σταματήσει η δουλειά όποτε, όπου, όσο και με όποιον τρόπο και όπως θέλει η εργοδοσία, που μας στερεί κάθε δυνατότητα ξεκούρασης, ελευθέρου χρόνου, προγραμματισμού. Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας σε κάθε χώρο δουλειάς.
  • Για αλλάξουμε τους συσχετισμούς στην ΟΙΥΕ, να πετάξουμε εκτός των γραμμών μας τους ανθρώπους της εργοδοσίας, που με το μανδύα του συνδικαλιστή παζαρεύουν τι θα χάσουμε σε κάθε φάση της ζωής μας. Ο περιορισμός της παρέμβασης των ανθρώπων της εργοδοσίας είναι όρος για να πατήσουμε καλύτερα στα πόδια μας, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.
  • Για ξεμπερδεύουμε με τα συνδικαλιστικά στηρίγματα εργοδοτών και κυβερνήσεων. Όλων όσων, με μπροστάρη την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, βάζουν πλάτη για να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο, συνολικά στο εργατικό κίνημα, για να περνάει στα μουγκά η σφαγή μας.

ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΦΩΝΗ

Κάνουμε καθολικό αίτημα σε κάθε μικρή ή μεγάλη επιχείρηση τη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

  • Απαιτούμε σταθερό ωράριο εργασίας, 7ωρο- 5ήμερο- 35ωρο, 6ωρο – 5ήμερο – 30ωρο για τα Βαριά και Ανθυγιεινά, επαναφορά και κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Βάζουμε στο επίκεντρο τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων σε γραφεία, αποθήκες και logistics, ΜΚΟ, τηλεφωνικά κέντρα, εταιρείες Security, πιστοποίησης, Δημοσκοπήσεων, Έρευνας Αγοράς, διαφήμισης, σε κέντρα αισθητικής και ευεξίας, με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
  • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ για όλους και της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

  • Με περισσότερα μέλη βάζουμε τις βάσεις για να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα παντού, νέα επιχειρησιακά σωματεία, παραρτήματα σε κάθε γειτονιά.
  • Συντονίζουμε τη δράση μας με επιχειρησιακά σωματεία, με άλλα κλαδικά σωματεία και φορείς του μαζικού κινήματος, απέναντι στον κοινό μας εχθρό, την ΕΕ, την κυβέρνηση, τους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Από ΚΥΡΙΑΚΗ 26/11/2023 έως τις 03/12/2023

Στα γραφεία του σωματείου, Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου 48Β, 3ος όροφος, Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Δευτέρα έως Παρασκευή: 14:00 – 20:00

Σάββατο και Κυριακή: 11:00 – 19:00

Δεν ξεχνάμε ταυτότητα & ΑΜΚΑ!