Ανακοίνωση PEOPLECERT για απεργία 16/3

Συνάδελφοι στην PEOPLECERT:

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΒΓΗΚΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Πριν λίγο καιρό η εργοδοσία μας καλούσε «εθελοντικά» να συμμετάσχουμε στην αξιολόγηση (pulse), ώστε «όλοι μαζί» να βελτιώσουμε την κατάσταση στην εταιρεία. Σύντομα φάνηκε ότι το «εθελοντική» και «προαιρετική» ήταν πολύ σχετικά. Όμως το ουσιαστικό ήρθε όταν παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα.

Από την 1 ώρα της παρουσίασης των αποτελεσμάτων, αυτό που απασχολεί και καίει τους εργαζομένους, δηλαδή ο μισθός και η ανάγκη μας για αυξήσεις, κράτησε 30 δευτερόλεπτα και αυτό με κάτι ευχές του τύπου «θα κάνουμε ότι μπορούμε».

Όμως η πείρα τον εργαζομένων από τέτοιες αξιολογήσεις δεν είναι αρνητική μόνο γιατί αυτές χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν μια εικόνα δήθεν έγνοιας και ενδιαφέροντος του εργοδότη. Αλλά γιατί η πείρα δείχνει ότι αυτές οι αξιολογήσεις αξιοποιούνται για την πίεση και τρομοκράτηση των εργαζομένων, καθώς η «κακή αξιολόγηση» κραδαίνει τον μπαμπούλα της απόλυσης στο όνομα της αποδοτικότητας και των στόχων.

Αποδείχτηκε ότι «όλοι μαζί, εργαζόμενοι και εταιρεία» δεν έχουμε και ούτε θα αποκτήσουμε τις ίδιες έγνοιες και τα ίδια άγχη. Ενώ αυτοί μετράνε κέρδη, εμείς μετράμε ευρώ-ευρώ να βγει ο μήνας. Η ανάγκη μας για πραγματικές αυξήσεις δεν θα μας χαριστεί από καμιά εργοδοσία χωρίς δική μας οργανωμένη, συλλογική, αποφασιστική διεκδίκηση.

Ταυτόχρονα, αυτές τις μέρες βιώνουμε όλοι την τραγωδία των θυμάτων της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη. Ανθρώπινες ζωές που θυσιάστηκαν στο αδυσώπητο κυνήγι του κέρδους, της πολιτικής της εμπορευματοποίησης που υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή και τη ζυγίζει στη σχέση κόστος-όφελος, όπου κόστος είναι η ζωή του λαού και όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούνται τεράστιες κινητοποιήσεις, που με την μαζικότητα τους έστειλαν στα σκουπίδια την χυδαία κυβερνητική προπαγάνδα περί «ανθρώπινου λάθους» και απαλλαγής ευθυνών κυβερνήσεων, Ηellenic Train, ΟΣΕ. Πολλοί από εμάς και στην PEOPLECERT την προηγούμενη Τετάρτη απεργήσαμε μαζί με χιλιάδες ακόμη συναδέλφους από όλη την Ελλάδα.

Την Πέμπτη 16 Μάρτη, καλούμε όλους τους συναδέλφους στην PEOPLECERT να πάρουν μέρος στη ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που πραγματοποιείται με σύνθημα «ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ» και συλλογικά, οργανωμένα, μαζί με το σωματείο μας, τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Να βροντοφωνάξουμε:

Όχι άλλες ανθρώπινες ζωές, θυσία για τα κέρδη των λίγων

Όχι άλλη κοροϊδία – Δεν είμαστε κόστος – Εμείς παράγουμε τα κέρδη σας- Αυξήσεις τώρα στους μισθούς!

16 ΜΑΡΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συγκέντρωση Συνδικάτων: 11:30πμ, στα Προπύλαια