24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη. Απεργιακή συγκέντρωση 11:30πμ, στα Προπύλαια

16 ΜΑΡΤΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ: 11.30πμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που συμμετείχαν στις συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις της 8ης Μαρτίου και στα συλλαλητήρια. Μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους από άλλους κλάδους, φοιτητές και μαθητές, ενώσαμε τη φωνή μας και φωνάξαμε ότι το έγκλημα στα Τέμπη ήταν προδιαγεγραμμένο.

Η οργή που νιώθουμε δεν πρέπει να κοπάσει. Μόνο εμείς και ο αγώνας μας μπορεί να διασφαλίσει ότι οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν, ότι οι υπεύθυνοι για τον άδικο χαμό των συνανθρώπων μας θα τιμωρηθούν.

Υπόλογοι και ένοχοι είναι όλοι όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια και έχουν χτίσει το κράτος των λίγων που κερδίζουν και των πολλών που χάνουν. ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ  – ΠΑΣΟΚ έχουν ο καθένας το δικό του μερίδιο ευθύνης στο έγκλημα. Η πολιτική του κέρδους, της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των μεταφορών, έχει τη δική τους σφραγίδα και είναι το καρφί στο φέρετρο των νεκρών.

Το κράτος τους ούτε θέλει ούτε μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη. Είναι το ίδιο κράτος που αγνοούσε διαχρονικά τις καταγγελίες των σωματείων των σιδηροδρομικών, ενώ σφύριζε επιδεικτικά αδιάφορα στις καταγγελίες των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ ακόμα και λίγες μόνο μέρες πριν το έγκλημα.

Είναι κράτος φιλικό στα κέρδη και εχθρικό απέναντι μας.  Είναι γρήγορο και αποτελεσματικό στο να πλειστηριάζει τα σπίτια μας, να επιδοτεί με εκατομμύρια ευρώ την HELLENIC TRAIN, να μας παρακολουθεί, να καταστέλλει με βία δίκαιες κινητοποιήσεις. Στην Ελλάδα του «επιτελικού κράτους» και της «ψηφιακής μετάβασης», υπάρχουν πολλοί τρόποι να πεθάνεις και η ζωή έχει αποκτήσει μηδαμινή αξία μπροστά στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Από τα τρένα που τρέχουν στα τυφλά, τα λεωφορεία- ερείπια, τα πλοία καρυδότσουφλα, τα ετοιμόρροπα σχολεία, τα καιρικά φαινόμενα που βαφτίζονται συνεχώς ακραία για να δικαιολογήσουν την πλήρη απουσία μέτρων προστασίας. Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες για πρωτόκολλα υγείας στην πανδημία που άνοιγαν και έκλειναν ανάλογα με τις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρηματιών του τουρισμού και σε βάρος της υγείας μας.

Συναδέλφισσα και συνάδελφε, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μετά το μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής με νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη. Αυτές τις μέρες φάνηκε ξεκάθαρα η μεγάλη δύναμη που έχει ο οργανωμένος αγώνας μας για να μην πέφτουν στη σιωπή οι εγκληματικές ευθύνες των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων. Έτσι απαντάμε σε όλους αυτούς για τους οποίους η ζωή μας κοστίζει λιγότερο από ένα εισιτήριο. Έτσι θα συνεχίσουμε και  θα φτάσουμε μέχρι τέλος.

Τα κέρδη τους – οι ζωές μας!

  • Σύγχρονα, συχνά και ασφαλή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στο χώρους δουλειάς.
  • Ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας.
  • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας
  • Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με αύξηση μισθού, 7ωρο-35ωρο- 5ήμερο, καθορισμένο ωράριο. Επαναφορά και νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.