Για τα απλήρωτα δεδουλευμένα των συναδέλφων στη SILVER ALERT

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας στηρίζει τoν αγώνα και τις διεκδικήσεις των συναδέλφων στη SILVER ALERT για την πλήρη και στο ακέραιο καταβολή των δεδουλευμένων τους. Οι συνάδελφοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, καθώς η εργοδοσία είχε φτάσει να οφείλει μισθούς από τον Ιούλιο και το δώρο Χριστουγέννων. Μόνο ύστερα από καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας και αφού κινήθηκαν οι διαδικασίες του αυτόφωρου, καταβλήθηκε το δώρο και ένα τμήμα των οφειλών, ενώ ακόμα εκκρεμούν οι μισθοί Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, με την καταβολή της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου να είναι αβέβαιη. Επιπλέον, πέρα από τα παραπάνω, διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων για νυχτερινά, υπερωρίες και αργίες, καθώς ήταν αναγκασμένοι να εργάζονται σε βάρδιες, αφού η λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι 24ωρη και 7ήμερη.   Καταγγέλλουμε την  απόπειρα εκφοβισμού από την εργοδοσία, που με εξώδικο  επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους απλήρωτους συναδέλφους, απειλώντας ότι θα τους απολύσει «οικειοθελώς»!

Δεν είναι μοναδική περίπτωση η SILVER ALERT.   Προστίθεται στην ήδη μεγάλη λίστα των εκατοντάδων καταγγελιών που έχουν φτάσει το τελευταίο διάστημα στο Σωματείο μας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στο χώρο των ΜΚΟ και των λεγόμενων «κοινωφελών – μη κερδοσκοπικών οργανώσεων». Είναι απαράδεκτο να γινόμαστε μπαλάκι σε υπουργεία και χρηματοδότες, σαν να είναι πρόβλημα μας πως θα εξασφαλιστούν τα λεφτά για να πληρωθούμε! Κανένα από αυτά δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, όλοι όσοι εργαζόμαστε στις οργανώσεις αυτές, πίσω από τη βιτρίνα, τα ωραία και παχία λόγια, βλέπουμε την αλήθεια,  έχοντας γνωρίσει στην πράξη και από πρώτο χέρι το «ανθρωπιστικό προφίλ» τόσο των διοικήσεων όσο και της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που τις ανέχονται και τις επιβραβεύουν.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΕΙΒΟΜΑΣΤΕ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας την πανδημία και πατώντας στους νόμους προηγούμενων κυβερνήσεων, εξαπέλυσε μια γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα μας. Με το νόμο Χατζηδάκη έχει δώσει αέρα στα πανιά των εργοδοτών ώστε να πληρώσουμε πάλι εμείς τα σπασμένα, με απλήρωτα 10ωρα, απελευθέρωση των απολύσεων, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, μονιμοποίηση της ελαστικής εργασίας, κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Μέσα από το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και την Επιτροπή Αγώνα στις ΜΚΟ να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας για να αντιπαλέψουμε όλους όσους προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε φθηνό, ευέλικτο, εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα. Δηλώνουμε ότι θα μας βρίσκουν απέναντι τους σε κάθε προσπάθεια σε κάθε παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, σε κάθε προσπάθεια αποποίησης ευθυνών και αποπροσανατολισμού στηριζόμενου στη δήθεν «φιλανθρωπία», τον «ανθρωπισμό», τον «εθελοντισμό».

Απαιτούμε:

  • Άμεση πληρωμή του συνόλου των μισθών και των δεδουλευμένων των συναδέλφων στη SILVER ALERT για νυχτερινά, υπερωρίες και αργίες
  • Να σταματήσει τώρα κάθε απόπειρα εκφοβισμού