Σωματειακή Επιτροπή ICAP: Ανακοίνωση για το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών NOVA – WIND

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στην εξυπηρέτηση NOVA – WIND

Οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο έργο της ICAP σηκώνουμε το βάρος της προσαρμογής και μετάβασης στο νέο εταιρικό σχήμα που προέκυψε μετά τη συγχώνευση NOVA – WIND.

Η νέα αυτή πραγματικότητα συνοδεύεται από αύξηση του όγκου εργασίας, πίεση, νέες απαιτήσεις, ακόμα μεγαλύτερους και εντατικότερους ρυθμούς δουλειάς. Κάθε βάρδια είναι πιο εξαντλητική από την προηγούμενη, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που μας ζητάνε να δουλέψουμε 10ωρα, να κόψουμε ρεπό στη μέση, να συμπληρώσουμε τη δουλειά άλλων τμημάτων του έργου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συνάδελφοι να οδηγούνται είτε σε παραίτηση είτε να φτάνουν καθημερινά στα όρια των αντοχών τους.

Δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έχει αρνητικό αντίχτυπο και στις απολαβές μας, με κόψιμο bonus ή πληρωμή υπερωριών σε tickets. Σε μια περίοδο που εμείς και οι οικογένειες μας υποφέρουμε από την ακρίβεια και το διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής, με μισθούς αναντίστοιχους με τις ανάγκες μας και πρακτικά καθηλωμένους για χρόνια, η ενίσχυση του εισοδήματος μας με οποιαδήποτε μορφή αποτελεί σίγουρα μια ανακούφιση.

Γίνεται φανερή η επικαιρότητα της πάγιας και διαρκούς απαίτησης του σωματείου μας για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, οι οποίες θα κατοχυρώνονται με την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Είναι ο μόνος τρόπος να θωρακιστεί ο μισθός μας ώστε να μην εξαρτάται από την τύχη επιχειρηματικών συμφωνιών, από την παραγωγικότητα και τη στοχοθεσία της εργοδοσίας, η οποία, ανάμεσα στα άλλα, ενισχύει τη λογική του ανταγωνισμού μεταξύ μας και επιφέρει μεγαλύτερη εντατικοποίησης της δουλειάς.

Η πείρα από άλλους κλάδους και χώρους δουλειάς δείχνει ότι η συσπείρωση στα σωματεία και η συλλογική δράση μπορεί να ανοίξει το δρόμο για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς και για αυξήσεις στους μισθούς. Είναι χαρακτηριστικά τα πρόσφατα παραδείγματα των εργαζόμενων της efood και της COSCO, όπου κόντρα στους αντεργατικούς νόμους της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, πέτυχαν σημαντικές νίκες.

Απευθυνόμαστε και οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπάλληλων Αθήνας, διεκδικούμε λύσεις στα προβλήματα μας μέσα από την οργανωμένη δράση μας. Οι εργοδότες μας έχουν τις κυβερνήσεις και τις δίκες του ενώσεις για να διαμορφώνουν τους μισθούς μας και να χειροτερεύουν τους όρους με τους οποίους εργαζόμαστε, όπως κάνει άλλωστε και η ICAP ως μέλος του ΣΕΒ.

Διεκδικούμε :

• Αυξήσεις στους μισθούς μας.
• Προσλήψεις για κάλυψη των αναγκών σε όλα τα υποστελεχωμένα τμήματα
• Καμιά δυσμενής αλλαγή στους όρους εργασίας.
• Όχι στην εντατικοποίηση! Η βάρδια να τελειώνει στο 8ωρο μας και το ρεπό να παραμένει ρεπό. Καμία μείωση στο διάλειμμα μας.