Διαμαρτυρία στις 14 Απρίλη στο υπ. Ανάπτυξης για την ακρίβεια. Η ανάπτυξη τους είναι ταξική, μειώνει τους μισθούς, αυξάνει τη ΔΕΗ!

Πέμπτη 14 Απρίλη, στις 11.30 π.μ. στο υπουργείο Ανάπτυξης (πλατεία Κάνιγγος)

Τέρμα στην κοροϊδία. Σε συνθήκες που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα και η φτώχεια φουντώνει, ο μισθός εξαϋλώνεται στο πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα, η κυβέρνηση έφερε “συμπληρωματικό προϋπολογισμό” στη Βουλή που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες του λαού.

Πρόκειται για αίσχος. Νομίζουν ότι με επιδότηση 13 ευρώ στη βενζίνη τον μήνα και ορισμένα ψίχουλα για την ακραία φτώχεια θα μας ξεγελάσουν.

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μπορεί να καλύψει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του φυσικού αερίου. Που να μπορεί να κάνει “περικοπές” σε βασικά αγαθά μετά την έκρηξη τιμών στα σούπερ μάρκετ. Δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς άνεργο, χωρίς κακοπληρωμένο ή απλήρωτο εργαζόμενο.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, αντί να στηριχθεί οικονομικά ο λαός μας, η κυβέρνηση μας καλεί να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι, για να πληρώνουμε 4 δισ. ευρώ τον χρόνο σε πολεμικούς εξοπλισμούς και για τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Υπάρχουν όμως επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια, στις Διεθνείς Μεταφορές, στο Εμπόριο και αλλού που θησαυρίζουν με το Ταμείο Ανάκαμψης και τους “αναπτυξιακούς” νόμους. Που τρίβουν τα χέρια τους και γυαλίζουν τα σεντούκια τους για τις νέες “ευκαιρίες” για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία.

Δεν αποδεχόμαστε νέες θυσίες για να μη θιχτούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και για να πληρώσουμε εμείς τους πολεμικούς λογαριασμούς.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη άφησε γερή παρακαταθήκη και διέψευσε όσους λέγανε ότι δεν είναι ώρα για κινητοποιήσεις. Τα συνδικάτα προετοιμάζουν την κλιμάκωση του αγώνα για την Πρωτομαγιά και δεν αφήνουν ούτε ώρα χωρίς να οργανώνουν την αντίδρασή τους απέναντι στο έγκλημα κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας».

«Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχει καμία εργατική και λαϊκή οικογένεια χωρίς τροφή, ρεύμα και νερό. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όποιον υποφέρει», τονίζουν ακόμα τα σωματεία και απαιτούν:

Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις με βάση τον πληθωρισμό. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους.

Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές του ρεύματος, του φυσικού αερίου, των καυσίμων, των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Κατάργηση όλων των φόρων (ΦΠΑ και Ειδικοί Φόροι) στα βασικά αγαθά, στην Ενέργεια, στα καύσιμα.

Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.

Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες κατά 50%.

Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, καμία διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου.

Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές, μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση του κριτηρίου ένταξης και του επιδόματος.

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

Αφορολόγητο 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.