Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών του Σωματείου. Πιο πολλοί, πιο δυνατοί!

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στις εκλογές του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Το σωματείο μας κατέγραψε αύξηση ψηφισάντων και βγήκε πιο μαζικό και δυνατό από την εκλογική διαδικασία!

Η μεγάλη συμμετοχή, ιδιαίτερα νέων συναδέλφων, οι δεκάδες νέες εγγραφές, η αυξημένη συμμετοχή, κυρίως από μεγάλους χώρους δουλειάς, δυναμώνει την προοπτική για πιο μαχητική και αποφασιστική συνέχεια της δράσης μας το επόμενο διάστημα, ώστε κανένας να μην βρεθεί μόνος και εκτεθειμένος απέναντι στην ασυδοσία της εργοδοσίας.

Το αποτέλεσμα αυτό θα κατατεθεί στους αγώνες. Ήδη, κατά τη διάρκεια των εκλογών, το σωματείο μας έδινε τη μάχη για ανάκληση απολύσεων και καταβολές δεδουλευμένων. Ενώ, μια μέρα αμέσως μετά τις εκλογές, βρεθήκαμε σε κινητοποίηση ενάντια σε έξωση από πλειστηριασμό οικογένειας ανάπηρων στα Άνω Πετράλωνα.  

Είναι ένα αποτέλεσμα αισιόδοξο και παρακαταθήκη ενίσχυσης της προσπάθειας στο σύνολο των επιχειρήσεων για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας μέσα από το πλαίσιο πάλης μας, με την απαιτούμενη επικαιροποίηση του σχεδίου συλλογικής σύμβασης για πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.

Οι εκατοντάδες που γράφτηκαν και ψήφισαν από την ICAP, την PeopleCert, την KOSMOCAR, από εταιρείες Security, τηλεφωνικά κέντρα, δημοσκοπικές, ΜΚΟ και αποθήκες, αποτελούν μια σημαντική μάζα που μπορεί να γίνει καταλύτης για την ακόμα μεγαλύτερη μαζικοποίηση του σωματείου μας. Είναι δύναμη που μπορεί να κινητοποιήσει ακόμα περισσότερους για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, για την κατάργηση των νόμων Γεωργιάδη – Χατζηδάκη και του συνόλου των αντεργατικών νόμων.

Ιδιαίτερα, χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες από την PeopleCert. Η μεγάλη συμμετοχή τους στις εκλογές και η αλληλεγγύη τους στις κινητοποιήσεις για την ανάκληση των απολύσεων των συνδικαλιστών συναδέλφων τους, σμπαράλιασαν στην πράξη το μπαράζ εκφοβισμού και τρομοκρατίας της εργοδοσίας που αποσκοπούσε να αποτρέψει την επαφή τους με το σωματείο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο ψήφισαν 616 από 505 στις εκλογές του 2021.

 

  • Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) πήρε 599 ψήφους και 11 έδρες (από 505 ψήφους και 11 έδρες το 2021).
  • Η Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση πήρε 12 ψήφους και καμία έδρα (δεν είχε κατέβει το 2021).

 

Για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ψήφισαν 613 από 505 το 2021.

 

  • Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) πήρε 592 ψήφους και εκλέγει 6 αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία (από 505 ψήφους και 5 αντιπροσώπους το 2021) και 8 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο (από 505 ψήφους και 7 αντιπροσώπους το 2021).
  • Η Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση πήρε 14 ψήφους και δεν εκλέγει αντιπροσώπους για Ομοσπονδία και Εργατικό Κέντρο (δεν είχε κατέβει το 2021).

Η αύξηση της συμμετοχής είναι 111 ψήφοι, 22% αυξημένη σε σχέση με το 2021. 

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά με νέες και περισσότερες δυνάμεις:

  • για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που κατοχυρώνουν μισθούς και δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς.
  • για επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, των 3ετιών, της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης. Για σταθερό και συνεχές ωράριο, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.
  • για την κατάργηση των ευέλικτων μορφών εργασίας και των εργολαβιών
  • κατάργηση ΦΠΑ, έμμεσων φόρων σε ενέργεια, καύσιμα και είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • αφορολόγητο 12.000 ευρώ.
  • επιδότηση ενοικίου.
  • όχι στους πλειστηριασμούς.
  • καμία χρηματοδότηση – καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία