Τετάρτη 8 Μαρτίου – Απεργία! Το έγκλημα στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί!

Θρηνούμε τον άδικο θάνατο 57 συνανθρώπων μας, τραγικό αποτέλεσμα μιας διαχρονικής και εγκληματικής κρατικής πολιτικής με τη σφραγίδα όλων των ελληνικών κυβερνήσεων.

Εδώ και μια εβδομάδα, από την πρώτη στιγμη μετά το προδιαγεγραμμένο αυτό έγκλημα, μαζί με άλλα συνδικάτα, με χιλιάδες λαού και νεολαίας, βρισκόμαστε στους δρόμους, απαιτώντας να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη των αιτιών, να απολογηθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι για την τραγωδία στα Τέμπη. Να μην πνίγει η οργή και η αγανάκτηση μας από προσχηματικές παραιτήσεις υπουργών, από τις κάλπικες συγγνώμες του πρωθυπουργού στο facebook.

Το σύνθημα “στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή” αποτυπώνει το χρέος που έχουμε ώστε να μη συγκαλυφθεί τίποτα.

Σπάμε στο δρόμο του αγώνα τη σιωπή που προσπάθησε να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ και μαζί της όσοι έλεγαν ότι δεν είναι η ώρα για απόδοση ευθυνών. Η έκδηλη αγωνία της κυβέρνησης να αποδοθεί από την πρώτη στιγμή το έγκλημα σε “ανθρώπινο λάθος” φανερώνει την ενορχηστρωμένη προσπάθεια ώστε να συσκοτιστούν οι πραγματικές αιτίες.

Κυβερνήσεις – Ηellenic Τrain – ΟΣΕ συνένοχοι στο έγκλημα!

Δεν ήταν η κακιά στιγμή, δεν ήταν δυστύχημα! Η πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων εφαρμόστηκε ευλαβικά από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Στο όνομα της απελευθέρωσης των αγορών, ο σιδηρόδρομος παραδόθηκε σε επιχειρηματικούς ομίλους. Η επιδίωξη του κέρδους, η λογική του κόστους – όφελους, μετέτρεψαν το τρένο σε καρμανιόλα, σε ανασφαλές και επικίνδυνο μέσο συγκοινωνίας.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας συμμετέχει στην απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Τετάρτη 8 Μάρτη.

Απεργούμε για όλους όσους έχασαν άδικα την ζωή τους, για εμάς και για τα παιδιά μας, ενάντια στο μεσαίωνα που έχουν στήσει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του.

  • Για να μην περάσει η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών.
  • Για σύγχρονες – ασφαλείς – φτηνές μαζικές μεταφορές, κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους

8 Μάρτη – ΑΠΕΡΓΙΑ!

 Όλες και όλοι στις απεργιακή συγκέντρωση, στις 12.30, στα Προπύλαια

Προσυγκέντρωση  του Σωματείου 11:30πμ, στην πλατεία Κάνιγγος.