Το νέο έγκλημα στα Τέμπη να μην μείνει ατιμώρητο! Κινητοποίηση στα γραφεία της Hellenic Train, Πέμπτη 2/3, 18.00.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 02/03, ΣΤΙΣ 18:00, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ HELLENIC TRAIN (Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 41 & ΠΕΤΜΕΖΑ 13)

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη. Οργή μας προκαλούν οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού,  που αποδίδει τα αίτια στον «ανθρώπινο παράγοντα», αφήνοντας στο απυρόβλητο την πραγματική αιτία, τους πραγματικούς ενόχους, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους που τόσο πιστά υπηρετεί.

Δεν ξεχνάμε τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, που έδωσε αντί 45 εκατομμυρίων ευρώ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie dello Stato Italiane Group, πριμοδοτώντας την μάλιστα με 250 εκ ευρώ, σύμβαση που επικύρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ το 2022.

Οι περιβόητες επενδύσεις και εξυγιάνσεις από τους μονοπωλιακούς ομίλους και τα αποτελέσματα τους είναι οφθαλμοφανή και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Διαχρονικά, η ανάπτυξη των σιδηροδρομικών υποδομών είχε ως κύριο γνώμονα τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απουσία της οποιασδήποτε μέριμνας για την ανάπτυξη των συστημάτων ασφαλείας, οι εγκληματικές συνέπειες της οποίας, αναδείχτηκαν με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και πολλές φορές είχαν προειδοποιήσει και πρόσφατα και οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, χρονολογείται ήδη πριν την ιδιωτικοποίησή του ΟΣΕ.

Το συμπέρασμα είναι σαφές: το κράτος, είτε ως ιδιοκτήτης των υποδομών, είτε με τη μορφή των διάφορων ρυθμιστικών αρχών, είτε ως πωλητής των υποδομών στους ιδιώτες, χέρι-χέρι με το ιδιωτικό κεφάλαιο, κάνουν τα πάντα για να γιγαντώσουν τα κέρδη των επενδυτών, με θύματα τους εργαζομένους του κλάδου και τους επιβάτες των τραίνων.

Δεν θα μείνουμε απαθείς σε αυτό το έγκλημα. Εντείνουμε τον αγώνα μας, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν οι ευθύνες στους εκφραστές της πολιτικής που τσακίζει ζωές στο ζύγι του κέρδους.

Να μην κρυφτεί, να μην συγκαλυφθεί τίποτα.

Όλοι στην κινητοποίηση, Πέμπτη 2 Μάρτη στις 18:00, στα γραφεία της Hellenic Train (Λ. Συγγρού 41 & Πετμεζά 13)