Για τα ερωτηματολόγια και τις αξιολογήσεις προσωπικού

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ – ΕΛΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ
ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

Στις 9 Νοέμβρη χιλιάδες εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους ενώσαμε τις φωνές μας διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς. Η μαζικότητα της απεργίας και τα τεράστια συλλαλητήρια έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την παγωνιά, ότι δεν πρόκειται να πεθάνουμε για τα κέρδη της εργοδοσίας.

Από την επόμενη μέρα «αναπνέουμε» καλύτερα. Παίρνουμε θάρρος από τα χαμόγελα των εργαζομένων που έβαλαν στην απεργία «λουκέτο» σε δεκάδες χώρους δουλειάς, από την έντονη παρουσία νέων σε ηλικία συναδέλφων.

Με μεγαλύτερο κουράγιο και ορμή εντείνουμε τις διεκδικήσεις μας για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για να έχουμε φθηνό ρεύμα και βασικά αγαθά. Συνεχίζουμε από την πρώτη γραμμή του αγώνα, με την αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο των διεκδικήσεων, από την ανάγκη για ζωή και όχι επιβίωση με επιδόματα και voucher.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
ΟΧΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ 10ευρων ΚΟΥΠΟΝΙΩΝ/ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΩΝ
ή ΑΥΞΗΣΗ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ που δεν θα φτάνει ούτε για κουλούρι

Οι εργοδότες σε μια σειρά εταιρείες «απαντούν» στις αγωνίες των εργαζομένων για αυξήσεις με εσωτερικές «αξιολογήσεις», δηλαδή ρουφιανόχαρτα και ερωτηματολόγια για το αν προτιμούμε πλαστικά ή χάρτινα καλαμάκια, ενώ ο μισθός δεν φτάνει ούτε για καφέ!

Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμπληρώνουμε ερωτηματολόγια κοροϊδία, που είναι «προαιρετικά» εκτός αν πεις ότι δεν θες να τα συμπληρώσεις και τότε αρχίζουν οι πιέσεις και οι απειλές. Αυτό και μόνο αποδεικνύει την υποκρισία τους!

Όλες οι εταιρείες ξέρουν ότι με τους μισθούς που δίνουν δεν τα βγάζουμε πέρα. Και όλοι μας ξέρουμε πόσα κέρδη βγάζουν από την δουλειά μας!

Εκμεταλλεύονται την απομόνωση, την απογοήτευση και την άγνοια των νέων εργαζομένων για να μονιμοποιούν την κερδοφορία τους από το ξεζούμισμά μας.
Εκμεταλλεύονται τους αντεργατικούς νόμους των Κυβερνήσεων για να χτυπήσουν το δικαίωμα μας στην Συλλογική Οργάνωση και Διεκδίκηση που είναι η δύναμη μας.

Εμείς έχουμε την δύναμη!

Ερχόμαστε σε επαφή με το σωματείο μας!
Μαθαίνουμε τα δικαιώματα μας!

Τα διεκδικούμε Συλλογικά και με την βοήθεια του Σωματείου μας!

Βάζουμε ΣΤΟΠ στην κοροϊδία και την εκμετάλλευση!