Έγκλημα η κατάργηση της προϋπόθεσης άδειας άσκησης επαγγέλματος για χειρισμό κλάρκ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει νομοθετικά την προϋπόθεση άδειας άσκησης επαγγέλματος για χειρισμό κλάρκ.

Στην πράξη, η κυβέρνηση θέλει να επιτρέψει στις επιχειρήσεις να επιτρέπουν στον καθένα τον χειρισμό κλαρκ με δυνατότητα ανύψωσης έως 2,5 τόνων. Θυσιάζουν τη ζωή μας στις μυλόπετρες της κερδοφορίας των ε ομίλων των logistics, των μεγάλων βιομηχανιών και των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Ανοίγεται ο δρόμος στις επιχειρήσεις να βάζουν ανειδίκευτους εργάτες να χειρίζονται κλαρκ, δηλαδή να μεταφέρουν και να ανυψώνουν φορτία 2,5 τόνων χωρίς καμία άδεια, χωρίς καμία προϋπηρεσία! Την στιγμή που οι χειριστές των κλάρκ μετράνε τα πολλά και θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα. Κάτω από την πίεση και την ανάγκη για το μεροκάματο, με ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς και διαλυμένο ΣΕΠΕ, θέλουν να ρίξουν την ευθύνη στις πλάτες όσων από εμάς αναλάβουμε το χειρισμό επικίνδυνων και απαιτητικών μηχανημάτων με κίνδυνο για μας και τους γύρω μας. Οι ανειδίκευτοί θα τσακιστούμε στην εντατικοποίηση, εκτεθειμένοι σε κάθε κίνδυνο και θα τους ζητάνε και την ευθύνη.

Εκτός από τους σοβαρούς κινδύνους για τους νέους εργαζόμενους, η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο ώστε η εκάστοτε εργοδοσία να ξεμπερδεύει με εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά και από τα κατοχυρωμένα βαρέα του κλάδου.

Ανοίγει ο δρόμος για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις συνολικά της εργοδοσίας,  προκειμένου να απαλλαγεί και από δικαιώματα που αφορούν σε άλλες κατηγορίες μηχανημάτων.

Οι εργαζόμενοι χειριστές έχουν τη δύναμη να σταματήσουν αυτό το αίσχος.

ΤΩΡΑ χωρίς καμία καθυστέρηση περνάμε στην αντεπίθεση!

Οι εργαζόμενοι χειριστές δεν είναι μόνοι τους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνουν.

Να μην περάσει η ρύθμιση για κατάργηση της προϋπόθεσης άδειας άσκησης επαγγέλματος για χειρισμό κλάρκ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ 10.30ΠΜ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ